perjantai 6. joulukuuta 2013

Irlantilas-suomalainen pata ja tähtiä

Meillä oli viime viikonloppuna positiivinen lihaongelma, nimittäin pakkasessa oli hyvää paistilihaa, joka piti käyttää pois. Niimpä teimme siitä Irish stew:n eli irlantilaisen padan. Ehkä vähän suomalaisella vivahteella, kun melkoisen juureksinen tuli padasta. Ohje on muunneltu Sinebrychoffin Guinessissä haudutetusta hirvipadasta. Lisukkeena meillä oli riisiä, mutta pata ei kyllä juuri mitään olisi tarvinnut lisäksi, kun juureksia oli "hiukan" paljon lihaan nähden.

800g paistilihaa

Juurekset:
4 porkkanaa
3 isoa sipulia
lanttu
juuriselleri
palsternakka
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
rosmariinia

Liemi:
2dl Guinnessiä
4dl lihalientä
0,75dl balsamicoa
2rkl hunajaa
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko juurekset reilun kokoisiksi paloiksi. Laita juurekset vuokaan, kaada päälle sopiva määrä oliiviöljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Paahda juureksia uunissa 20-30min 180-asteisessa uunissa. Siirrä juurekset isoon pataan odottamaan lihoja.

Paloittele liha reiluiksi paloiksi. Ruskista lihat parissa erässä kuumalla pannulla voissa tai oliiviöljyssä ja siirrä palat pataan.

Valmista liemi. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehauta. Kaada liemi pataan ja sekoita, jotta lihat ja juurekset sekoittuvat tasaisemmin.

Hauduta uunissa pari tuntia noin 150-160 asteessa.

Pitkään olen taas onnistunut siirtämään ompeluita, kankaat vaan on poltellut varastoissa. Nyt vihdoin sain aikaiseksi leikattua kankaita, jotta pääsin surruuttelemaan. Vuorossa oli tunikamallinen paita Auroralle, kokoa 98cm. Kankaat on tilattu Fabriinasta ja kaavat olen muokannut (muistaakseni) Ottobren lehdestä 4/2013. Resorikaitaleet tikkasin mustalla kaksoitikillä ja taskut sekä alakäänteen tikkasin oranssilla peitetikin nurjalla tikillä. Omistaja oli varsin iloinen ja onnellinen uudesta paidasta, jonka selkeästi paras ominaisuus olivat taskut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti