lauantai 22. maaliskuuta 2014

Lastenhuoneen verho

Lastenhuoneen verhot on ehkä hankalin asia ikinä. Millainen on se kaikkein kätevin verho? Mikä kestää kiskoissa, kun kaksi vilkasta tyttöstä nyhtää verhoja ikkunan eteen ja pois? Millainen verho pimentää huonetta riittävästi? Millainen verho ei peitä patteria ja sen termostaattia? Ja lisähaasteena ikkuna on todella nurkassa, joten ikkuna-ala jää todella vähäiseksi kahdella sivuverholla.
Vastaus näihin kysymyksiin iski kuin salama kirkkaalta taivaalta! Kiitos kuuluu myös ihanille ystävilleni, joilta ammennan ideoita ja kopioinkin osittain :) Idea täysin suorasta verhosta, joka vedetään seinän eteen päiväksi tuli ystävältäni, jolla sama idea oli toteutettu Marimekon Karkuteillä -kankaalla. Palaset sen sijaan loksahtelivat paikoilleen saadessani apua ja ideoita toiselta ihanalta ystävältäni.
Lopputulos muotoitui siis seuraavasti. Päällimäinen kangas on Eero Aarnion kirjava Zoo -kangas, vuorena olen käyttänyt vanhaa Ikean pimentävää sivuverhoa. Nämä kankaat asettelin päällekäin, taitoin alareunan ja sivureunat päärmeille ja tikkasin kiinni. Yläreunan huolittelin vain saumurilla, koska se kuitenkin jää verhokiskon suojan taakse piiloon. Tämän jälkeen yläreunaan ompelin Eurokankaasta ostettua nauhaa, jonka avulla voisi myös poimuttaa verhoa. En kuitenkaan käyttänyt tällä kertaa poimutusominaisuutta vaan laitoin nauhan verhoon sen takia, että sain ripustettua verhon koukuilla kiskoon nipsujen sijaan. Nipsut ovat osoittautuneet lapsiperhekäytössä äärimmäisen epäkäytännöllisiksi. Ja sitten verhot olivatkin ripustamista vaille valmiina! Valmiit verhot ovat sen verran jämäkät, että ala- ja yläreunoihin ei edes tarvitse minkäänlaisia rimoja pitämään verhoa suorassa.
Verho täytti siis kaikki kriteerit, jotka sille asetin:
  1. Ei irtoa kiskosta helposti, vaikka lapsi sitä vähän nykisi.
  2. Pimentää niin hyvin kuin voi, ainahan noista sivuista valoa kesäaikaan pääsee ohi.
  3. Puolipitkä verho ei peitä patteria tai termostaattia. Lisäksi siivoaminen helpottui, kun verhot eivät luuhaa lattialla asti.

2 kommenttia:

  1. Tuo Aarnion kangas on mun haave. Ja siitä on vielä niin ihania värivariaatioitaki. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin ajattelin haluavani sen vaaleanpunaisen Dinon tai Liskon, mutta kyllä tää Zoo veti pisimmän korren :)

      Poista