sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Quesadillat

Iltaruokien keksiminen on aina oma operaationsa ja kovin usein meillä päädytään texmex-tyylisiin ruokiin. Tälläkin kertaa näin kävi, mutta ei kuitenkaan menty ihan perinteisellä kaavalla. Näihin quesadilloihin nimittäin eksyi väliin jauheliha, tacokastikkeen, -mausteen ja juustoraasteen sijaan guacamole, kanaa ja juustoraastetta. Ja kyllä oli taas niin hyvää :)

reilu 300g maustamattomia kanasuikaleita
2 avokadoa
sipuli
tomaatti
2 limeä
chili
suolaa
pippuria
korianteria
8kpl tortilloja
juustoraastetta

Valmista ensimmäisenä guacamole. Lohko sipuli ja tomaatti. Halkaise chili, poista valkoinen osa ja siemenet ja pilko lohkoiksi. Puolita avokadot, poista kivet ja purista avokadot kuoristaan korkeaan ja kapeaan astiaan. Laita samaan astiaan myöa sipuli, tomaatti ja chili. Purista limeistä mehu ja kaada samaan astiaan edellisten kanssa. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista kanat ja mausta suolalla ja pippurilla, nosta lautaselle odottamaan.
Kasaa quesadillat valmiiksi ennen paistamista: Tortillaletun päälle levitetään reilu kerros guacamolea, jonka päälle ripotellaan kanapaloja. Sirottele pinnalle hienonnettua korianteria ja juustoraastetta. Paina päälle toinen tortillalettu. Paista quesadillaa keskikuumalla pannulla juoksevassa margariinissa molemmilta puolilta, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin. Nosta valmis quesadilla leikkuualustalle ja leikkaa neljään osaan. Tarjoa lämpimänä!

Vinkki! Quesadillan kääntäminen on helppo tehdä leikkuualusta avulla: Laita leikkuualusta pannun päälle ja paina sitä kädellä. Käännä pannu ylösalaisia, jolloin quesadilla tipahtaa leikkuualustalle paistettu pinta ylöspäin. Siirrä quesadilla takaisin pannulle paistinlastan avulla ja paista toinenkin puoli. Älä kuitenkaan käytä parasta leikkuualustaa kääntämiseen, sillä kuuman pannun reunat voivat vähän sulattaa leikkuualustaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti