maanantai 7. huhtikuuta 2014

Rapuja ciabattan päällä

Kivat iltaruoat, joita napostella sitten aikuisten ajalla lasten jo nukkuessa, ovat lievästi sanottuna meillä yksipuolisia. Texmex, texmex ja texmex. Paisti välillä fondueta. Tai pastasalaatti (todellinen salaatti, kun vihreää on vain näön vuoksi!). Tällä kertaa silmiin osui Jamie Oliverin ihanan kuuloinen itämaisia makuja sisältävä rapu-ciabatta. Toteutus on nopea ja helppo, mikä tärkeintä!
Ja se maku, ihana!!

Rapuina voit käyttää melkein mitä tahansa rapuja, mutta parhaita tietenkin olisivat jättikatkaravun pyrstöt tai raa'at jättikatkaravut. Meillä oli sekalainen seurakunta rapuja leivillä, "isoja" katkarapuja ja jättikatkarapujen pyrstöjä.

ciabattaa
n. 200g katkarapuja tai katkaravun pyrstöjä (meillä 180g isoja katkarapuja ja 7 jättikatkaravun pyrstöä)
oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi, hienonnettuna
inkivääriä 2-3cm pala, raastettuna
2-3 tuoretta chiliä, viipaloituna
1 sitruunan mehu
silolehtipersiljaa tai lehtipersiljaa noin kourallinen hienonnettuna
suolaa, pippuria

Leikkaa ciabatasta neljä viipaletta ja paahda ne kuumalla pannulla oliiviöljyssä leikkauspinnan puolelta. Laita ciabatat odottamaan lautasille.
Kuumenna pannulla noin 4rkl oliiviöljyä. Lisää pannulle valkosipuli, inkivääri, chilit ja ravut. Paista muutama minuutti. Jos ravut ovat kypsiä, ei tarvitse paistaa edes niin kauan. Lisää mukaan sitruunan mehu, persiljasilppu ja reilu loraus oliiviöljyä. Kääntele hetki ja nosta ravut ja chilit pois pannulta, jätä kastike vielä pannulle. Maista kastiketta. Mausta kastiketta suolalla ja pippurilla sekä tarvittaessa lisää vielä sitruunan mehua.
Kasaa annos ciabatan päälle: Jaa katkaravut ciabattojen päälle ja nostele pannusta kastiketta lusikalla annosten pinnalle. Koita saada kaikki ihana inkivääriraaste mukaan pannulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti