keskiviikko 6. elokuuta 2014

Lisää mustikkapiirakkaa

Kävi kuulkaas niin, että vaikka mökiltä ei irronnut juuri lainkaan mustikoita, niin Espoon metsistä niitä löytyi kuin löytyikin. Löysimme ystäväni kanssa paikan, joka suorastaan pursusi tuota ihanaa, sinistä marjaa. Jopa niin paljon, että ensi talven mustikan tarve on nyt katettu. Ja voin siis hyvillä mielin tehdä mustikkapiirakkaa!
Tämä ohje on Valion sivuilta vähän muokattuna. Piirakka oli helppo ja nopea tehdä. Lisäksi rahka teki kivan lisän piirakkaan ja (oman logiikan mukaan) eristi mehukkaat mustikat pohjasta, jolloin pohja pääsi kypsymään rauhassa eikä jäänyt raa'aksi keskeltä.

Pohja:
100g voita
1dl sokeria
1 muna
1tl leivinjauhetta
2,5dl vehnäjauhoja

Täyte:
250g maitorahkaa
300g mustikoita
1rkl perunajauhoja (tai maissitärkkelystä)
1prk kermaviiliä
1 muna
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria

Valmista ensin pohja. Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita huolellisesti. Lisää leivinjauhe ja vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun vuokaan (halk. 26cm) käsin, ripottele tarvittaessa pinnalle ihan vähän jauhoja. Levitä pohjan päälle varovasti maitorahka tasaiseksi kerrokseksi. Sekoita kulhossa mustikat ja perunajauho ja ripottele piirakan päälle. Sekoita vielä kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi ja kaada mustikoiden päälle tasaisesti. Paista piirakkaa uunissa keskitason alapuolella (tai alatasolla) 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti