lauantai 9. elokuuta 2014

Punajuuria vuohenjuustolla

Syksy tulee, ihanaa! Samalla myös parvekepuutarhassa alkaa kypsymään punajuuret ja porkkanat. Tomaatteja ja kurkkuja onkin syöty jo pidemmän aikaa, mutta nyt maisteluvuorossa olivat punajuuret. Punajuuria kokeilin kasvattaa pienellä riskillä parvekkeella laatikossa, mitään takeita ei ollut onnistumisesta. Punajuuret kuitenkin tuntuivat viihtyvän hyvin aurinkoisessa nurkassa parveketta. Mitään jättimäisiä punajuuria ei laatikossa kasvanut, mutta kylläpä vain maistuivat hyvälle! Tämä ohje oli alunperin kuudelle hengelle ja tehtiin kilosta punajuuria, mutta eihän minun laatikosta kiloa tullut, joten pienensin ohjetta. Tällä pienemmällä määrällä sai kaksi aikuista vähän maistella punajuuria, yhdelle hengelle olisi ollut melko passeli iltapala.

250g punajuuria
0,25-0,5tl timjamia (tai tuoretta reilusti)
ripaus suolaa
50g vuohenjuustoa
1-2tl juoksevaa hunajaa
pinjansiemeniä

Keitä punajuuret kuorineen kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori punajuuret kuumina ja viipaloi kuoritut punajuuret. Laita punajuuriviipaleet voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle timjami ja suola. Viipaloi vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi ja levitä punajuuriviipaleiden päälle. Valuta punajuurien ja vuohenjuustojen päälle hunajaa ja ripottele päälle pinjansiemeniä. Paahda uunissa 200 asteessa ylimmällä tasolla noin 10 minuuttia. Nauti lämpimänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti