sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Naposteltavaa kikherneistä

Kikherneet kuuluvat ryhmään
"ei-kuvaukselliset ruoat".
Tunnustan: Olen heikkona suolaisiin naposteltaviin. Karkki on helppo jättää pois pitkäksikin aikaa, mutta suolaisia herkkuja en vain pysty jättämään. Mutta hei, ehkä se ei haittaa, jos löytää jotain vähintäänkin puoliterveellistä tilalle? Tämän ohjeen löysin sattumalta Potluck by one -blogista. Ja olipas kyllä herkullista! Näitä meillä tehdään toistekin. Ihan hirmu rapsakoita näistä ei meillä tullut, mutta ei haitannut. Rapsakkuuden puuttuminen saattoi johtua omista mutkien suoristamisestakin, nimittäin olin laiska ja jätin kikherneet kuivaamatta (valutin kyllä hyvin) ja laitoin viilenemään jääkaappiin pakastimen sijaan.

2tlk kikherneitä
3rkl kookosöljyä
1tl currya
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna (käytin laiskuuttani valkosipulijauhetta 0,5tl)
0,5tl paprikajauhetta
05tl kardemummaa
0,5tl kanelia
0,5tl kurkumaa
0,5tl suolaa
vajaa 0,5tl jauhettua neilikkaa

Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä, valuta ja kuivaa. Laita kuivatut kikherneet pakkaseen kylmenemään hetkeksi, noin 10 minuuttia luulisi riittävän. Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Sulata kookosöljy ja sekoita siihen kaikki mausteet. Ota kikherneet pakkasesta ja sekoita mauste-öljyseos kikherneiden sekaan. Kaada herneet leivinpaperin päälle pellille ja levitä ne yhteen kerrokseen. Paahda uunissa keskitasolla 35-40 minuuttia, sekoita puolivälissä. Anna jäähtyä hetki ja napostele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti