maanantai 24. marraskuuta 2014

Vanhuuttako?!

Edellisestä kirjoituksesta onkin vierähtänyt taas reilu viikko, mutta se ei tarkoita, etteikö jotain kirjoittamisen arvoista olisi tehty. Ongelma on vain ollut, ettei ole ollut mitään valmista. Ja lisäksi sormet syyhyten olen käyttänyt kaiken mahdollisen vapaan ajan uuden harjoitteluun ja vanhan muistelemiseen.

Aloitetaanpa siis vanhan muistelusta. Joskus peruskouluaikaan hurahdin ristipistotöihin, mutta vuosikausiin ei ole vastaan tullut kivaa ohjetta. Uusimmassa Suuri Käsityö -lehdessä oli kuitenkin ihana, vähän modernimpi ohje pellavaiseen joululiinaan. Koristelu tehdään ristipistoilla violetin ja pinkin sävyillä. Ihastuin oikopäätä kuvioon ja väreihin, joten eihän sitä voinut kuin lampsia lankakaupoille. Tällä hetkellä liina on vielä pahasti vaiheessa, mutta kivalta näyttää jo nyt. Mutta ehkä tämä on valmis ensi jouluna sitten?


Ja sitten se uuden opettelu. Täytyy myöntää, että jotenkin tuntuu todella henkisesti vanhalta myöntää tämä, mutta olen opetellut pitsin nypläämistä! Ja ihan itsenäisesti internetistä löytyvien videoiden avulla. Suurena apuna on ollut Raumalace.fi -sivuston avulla. Nypläystyynyn sain lainaan työkaverin kontaktien kautta. Ainoana omana investointina ostin nypylöitä ja langan. Viikon aikana olen nyplännyt kolme erilaista harjoitusta ja nythän tuo alkaa jo sujua! Tavoitteena olisikin, että nypläisin tuohon yllä esiteltyyn joululiinaan reuna- tai välipitsin. Katsotaan, ehkä se jää ikuisuusprojektiksi...

Tässä yleiskuva nypläystilanteesta.
Tässä näkyy mynsteri (malli pitsille, työohje ikäänkuin), joka on kiinni rullassa.
Ja tässä tulee sitä pitsiä nuppineulametsän takana.
Kolme valmista pitsiharjoitusta. Ylimpänä ensimmäinen, alimpana uusin.

2 kommenttia:

  1. Voi taivas! Tää onki taito, mitä ei moni enää osaa. MAHTAVAA ja hatunnosto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja yllättävän koukuttava taito onkin. Seuraavaksi ois vuorossa spindelnatto-harjoitus, josta tulee siis reunapitsi pieneen liinaan. Katsotaan tuleeko siinä vaiheessa itku ;)

      Poista